Filtrează dupa dată
Dată

Curs Valutar

1 EUR = 4.9762

1 USD = 4.7170

Pagina principala

-

Ouăle: Alimentul care protejează creierul și reduce colesterolul; Studiul recent sugerează beneficii neașteptate

Ouăle: Alimentul care protejează creierul și reduce colesterolul; Studiul recent sugerează beneficii neașteptate

17 noiembrie, 2024, 12:03

Cercetătorii de la Universitatea din California, San Diego, au descoperit că ouăle pot proteja creierul și reduce colesterolul. Analizând datele de sănătate ale 890 de participanți, studiul a arătat că cei care consumă 2-4 ouă pe săptămână au prezentat niveluri mai scăzute de colesterol în sânge. Femeile care au consumat mai multe ouă au avut un declin mai mic al memoriei, în timp ce bărbații nu au arătat aceeași asociere. Aceste rezultate sugerează că ouăle, bogate în proteine și nutrienți, nu doar că nu sunt dăunătoare, ci pot contribui la menținerea funcției cognitive. Deși recomandările anterioare sugerau evitarea alimentelor bogate în colesterol, cercetările recente indică faptul că ouăle pot avea un impact pozitiv asupra sănătății, contrar credințelor anterioare. Studiul a fost publicat în jurnalul Nutrients.

Citeste pe larg
logo footerlogo footer

Personalizează-ți știrile cu surse verificate, conținut relevant și informare eficientă.

©2023. Toate drepturile rezervate.