logo
sanatate
Știri
Revista
Radar
Locale
Filtrează dupa dată
Dată

Curs Valutar

1 EUR = 4.9759

1 USD = 4.7742

Pagina principala

-

Creșterea rezistenței bacteriilor la antibiotice: cauze și efecte; importanța consumului responsabil de carne

Creșterea rezistenței bacteriilor la antibiotice: cauze și efecte; importanța consumului responsabil de carne

Un număr tot mai mare de gene rezistente la antibiotice a fost identificat în apele subterane. Dr. Carmen Cristescu subliniază că utilizarea excesivă și incorectă a antibioticelor contribuie la dezvoltarea rezistenței bacteriilor. Aceasta se poate întâmpla nu doar în medicină, ci și în zootehnie, unde antibioticele pot ajunge în carnea consumată de oameni. Deși există reglementări stricte, există riscuri minime de contaminare. Dr. Cristescu avertizează că antibioticele nu sunt eficiente împotriva infecțiilor virale și că administrarea lor fără prescripție medicală poate duce la rezistență. Este esențial să respectăm durata tratamentului prescris de medic pentru a preveni reapariția infecțiilor și rezistența.

Citește pe larg
logo footerlogo footer

Personalizează-ți știrile cu surse verificate, conținut relevant și informare eficientă.

©2023. Toate drepturile rezervate.