Filtrează dupa dată
Dată

Curs Valutar

1 EUR = 4.9766

1 USD = 4.7317

Pagina principala

-

Conferința „Gastronomia cu bune, cu rele” abordează consumul de pește românesc; Provocările și soluțiile din industrie discutate de experți

Conferința „Gastronomia cu bune, cu rele” abordează consumul de pește românesc; Provocările și soluțiile din industrie discutate de experți

Conferința „Gastronomia cu bune, cu rele” a evidențiat neîncrederea consumatorilor români în prospețimea peștelui autohton. Deși România produce anual aproximativ 12.000 tone de pește din acvacultură, consumul mediu anual de pește pe cap de locuitor este de doar 0,5 kilograme, comparativ cu 20 kilograme în Europa. Experții din industrie, precum Dumitru Bădița și Alexandru Filip, au subliniat că imaginea peștelui românesc este afectată de zvonuri și comportamente neprofesioniste. De asemenea, s-a discutat despre soluții pentru creșterea consumului, cum ar fi campanii de informare și prezentarea peștelui în moduri atractive, în scopul dezvoltării unui brand de țară bazat pe gastronomie. Conferința a reunit branduri importante din sector, precum Agricola și Pescobar, care susțin educarea consumatorilor.

Citeste pe larg
logo footerlogo footer

Personalizează-ți știrile cu surse verificate, conținut relevant și informare eficientă.

©2023. Toate drepturile rezervate.