Filtrează dupa dată
Dată

Curs Valutar

1 EUR = 4.9766

1 USD = 4.7317

Pagina principala

-

Costurile cartofilor prăjiți la restaurant: de 20 de ori mai mult decât în piață; Analiza prețurilor și ingredientelor folosite

Costurile cartofilor prăjiți la restaurant: de 20 de ori mai mult decât în piață; Analiza prețurilor și ingredientelor folosite

Cartoful rămâne un aliment de bază, având un preț mediu de 3-5 lei pe kilogram; însă, odată prăjiți, costurile pot crește semnificativ. În piața Obor din București, un kilogram de cartofi costă în medie 4 lei, dar prețurile pot varia. Cartofii congelați sunt mai scumpi, între 8 și 20 lei. La restaurant, o porție de 250 de grame de cartofi prăjiți ajunge la 19 lei, iar la fast-food, aceeași cantitate costă 19 lei, dar porția este dublă. Diferențele de preț se datorează costurilor de producție, angajaților și materiei prime, iar prepararea acasă este mult mai economică, cu un cost de 5-8 lei pentru 500 de grame.

Citeste pe larg
logo footerlogo footer

Personalizează-ți știrile cu surse verificate, conținut relevant și informare eficientă.

©2023. Toate drepturile rezervate.