logo
agricultura
Știri
Revista
Radar
Locale

Pagina principala

-

Utilizarea zațului de cafea ca îngrășământ natural în grădină; Beneficii pentru plante și sol

Utilizarea zațului de cafea ca îngrășământ natural în grădină; Beneficii pentru plante și sol

Zațul de cafea este un ingredient valoros pentru grădinărit și compostare. Acesta ajută la echilibrarea pH-ului compostului și accelerează descompunerea resturilor alimentare, în timp ce absoarbe mirosurile neplăcute. În grădină, zațul de cafea servește ca îngrășământ natural, fiind o sursă importantă de azot care îmbunătățește retenția apei și aerisirea solului. Poate fi presărat direct pe pământ sau utilizat sub formă de soluție pentru a hrăni frunzele plantelor. De asemenea, amestecarea zațului cu semințele înainte de plantare stimulează creșterea acestora și protejează solul de dăunători, având și rol de insecticid natural împotriva țânțarilor, furnicilor și melcilor.

Citește pe larg
logo footerlogo footer

Personalizează-ți știrile cu surse verificate, conținut relevant și informare eficientă.

©2023. Toate drepturile rezervate.