logo
gastronomie
Știri
Revista
Radar
Locale
Filtrează dupa dată
Dată

Curs Valutar

1 EUR = 4.9759

1 USD = 4.7742

Pagina principala

-

Prepararea pâinii sourdough: rețeta și beneficiile pentru sănătate

Prepararea pâinii sourdough: rețeta și beneficiile pentru sănătate

Sourdough este o pâine sănătoasă, obținută prin fermentație naturală, ideală pentru cei care apreciază gustul și beneficiile nutriționale. Prepararea acestei pâini nu este complicată, necesitând doar câteva ingrediente simple: făină integrală de secară sau albă, apă și maia. Procesul începe cu prepararea maialei, care se hrănește zilnic timp de o săptămână. După ce maiaua este activă, se amestecă cu făina, apa și sarea, iar aluatul se frământă și se lasă la dospit. Pâinea se coace într-o oală cu fontă timp de 20-25 de minute. Sourdough este renumită pentru că nu provoacă balonare, nu afectează digestia și are un indice glicemic scăzut, oferind energie și vitamine, mai ales când este îmbogățită cu semințe nutritive.

Citește pe larg
logo footerlogo footer

Personalizează-ți știrile cu surse verificate, conținut relevant și informare eficientă.

©2023. Toate drepturile rezervate.